home   |   past events   |   wednesday meetings   |   books 2010-2018   |   contact   | 

                    

Prof. Daniel Meyer-Dinkgräfe

Universitatea din Lincoln
Marea Britanie
ENHANCING KNOWLEDGE ABOUT THEATRE

THROUGH CONSCIOUSNESS STUDIES

joi 17 martie 2016, ora 11.00

Biblioteca Academiei Române
Amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu”
Calea Victoriei nr. 125

În deschidere:  

 

Dr. Adrian-Silvan Ionescu
Directorul Institutului de Istoria Artei „G. Oprescuˮ

Prof. univ. dr. Madeea Axinciuc
Universitatea din București 

Evenimentul este organizat de Institutul de Istoria Artei „G. Oprescuˮ și de Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea din București.
Coordonator: Isabella Drăghici.

Artă cu fațete multiple, teatrul reunește categorii diverse de oameni: actori, regizori, dramaturgi,
scenografi, public. Rezultatele cercetărilor din domeniul interdisciplinar al studiilor asupra conștiinței – dezvoltat considerabil în ultimele două decenii – pot așeza într-o lumină nouă felul în care înțelegem multe dintre procesele de creație și receptare a actului teatral. Cum gândim, simțim și acționăm, de ce gândim, simțim și acționăm într-un anume mod, cum ne percepem gândirea, sentimentele și acțiunile: iată câteva din problematicile asupra cărora se focalizează studiile asupra conștiinței. În conferința sa, Daniel Meyer-Dinkgräfe vorbește despre fundamentele acestei discipline de graniță, reliefând totodată căile
prin care domeniul studiilor asupra conștiinței facilitează o înțelegere mai profundă a practicii teatrale.

Daniel Meyer-Dinkgräfe a studiat limba engleză și filozofia la Universitatea din Düsseldorf. În 1994 a obținut titlul de doctor în teatru la Universitatea din Londra. Din 1994 până în 2007, a făcut parte din corpul profesoral al Facultății de Studii Teatrale, Cinematografice și de Televiziune – Universitatea din Wales, Aberystwyth. Din octombrie 2007, este profesor de artă dramatică la Lincoln School of Performing Arts, Universitatea din Lincoln (Marea Britanie). Este editor fondator al revistei online Consciousness, Literature and the Arts, precum și al seriei omonime de volume publicate de Editura Brill | Rodopi.

Be notified of
page updates
it's private
powered by
ChangeDetection
Copyright © Institutul de Istoria Artei „G. Oprescu”, 2013